ÚJDONSÁG!!!

KREA K2+ gyűjtőkémény korszerűsítés kisfilm

https://www.youtube.com/watch?v=67BK_x1-3L4&t=3s


2021-BEN CONSTRUMA DÍJAT NYERT KÉMÉNY!

***

TÁRSASHÁZI GYŰJTŐKÉMÉNY KORSZERŰSÍTÉS

KREA K2+ RENDSZERREL


HA ÖN TÁRSASHÁZBAN LAKIK,

ahol több kazán kivezetése egy gyűjtőkéményre van rákötve...

HA ÖN FÉL A KÉMÉNY CSERÉJÉTŐL,

mert az nagy rombolással és hatalmas költségekkel jár...

HA TÖNKREMENT A TURBÓS KAZÁN

Önnél, vagy bármely szomszédjánál, emiatt új kazánt kell bekötni a meglévő rendszerbe...

HA ÖN KÖZÖS KÉPVISELŐ

és szereti költséghatékony beruházásokkal megelőzni a váratlan nagy összegű kiadásokat a kezelt társasháznál... 

...akkor érdemes tovább olvasnia!

 

Mindenkinek több napos felfordulás, por és zaj jut eszébe, ha kémény átalakításra gondol.

Jó hírünk van!

Az új technológiával a kivitelezés csupán egy napot vesz igénybe, ezért az átalakítás akár fűtési szezonban is elvégezhető. Ráadásul a béléscső rendszer a kémény kitorkolláson keresztül kerül beépítésre, ezért a lakásokon belül csak minimális bontási munkát kell végezni.

 

AZ ELŐZMÉNYEK

Az elmúlt néhány évtizedben megépült társasházaknál elsősorban az úgynevezett turbós gyűjtőkéményeket alkalmazták, melyekre turbós kazánokat csatlakoztattak. Ezekből a kéményekből, a hagyományos kéményekhez hasonlóan, huzat hatására távozik az égéstermék.

2018 őszétől - jogszabályváltozás miatt - már csak kondenzációs kazánok szerelhetők fel az elromlott turbós (nem kondenzációs) kazánok helyett.

 A PROBLÉMA

Míg a turbós kazánok gyűjtőkéménye huzat elven működik, a kondenzációs kazánoknak túlnyomásos kéményre van szüksége. A meglévő turbós kémények ezt a két különböző igényt nem tudják egyszerre kiszolgálni.

A gyűjtőkéményen keresztül a rá csatlakozó lakások összeköttetésben vannak egymással, ezért ha egy lakásban kazáncserére van szükség, az kötelezettséget ró a többi lakásra is. A kéményfelújítással együtt az összes csatlakoztatott készüléket le kellene cserélni zárt égésterű berendezésre. Szerencsére azonban van más megoldás!

Kémény felújítással meg kell oldani, hogy az új kondenzációs kazán együtt tudjon működni a régi turbós kazánokkal.

 A MEGOLDÁS

A meglévő kéményt át kell alakítani olyan túlnyomásos, kondenzációs gyűjtőkéménnyé, ami mind a magas hőmérsékletű (turbós), mind az alacsony hőmérsékletű és sok nedvességet tartalmazó (kondenzációs) égésterméknek ellenáll. Így alkalmas lesz az újonnan felszerelt kondenzációs kazánok füstgáz elvezetésére is. Ezen felül speciális csappantyúk beépítésével meg kell akadályozni azt is, hogy a kondenzációs kazán túlnyomása kárt tegyen a turbós készülékekben.

Mi ez a rendszer, amit megoldásként kínálunk?

 Ez a KREA K2+

 

 A KÉMÉNY ÁTALAKÍTÁSA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE


 KREA K2+ technológia LAS típusú gyűjtőkéményeknél

1. Előkészítés

A meglévő készülékek ideiglenes lecsatlakoztatásával lehetővé tesszük a kémény pontos felmérését, és előkészítjük a bekötő nyílásokat az acél béléscső fogadására.

2. Bélelés

A felmért adatok alapján összeállítjuk teljes hosszában a bélésszerkezetet, melyet a kémény felső kitorkollásánál bevezetve nyerjük a bélelt kürtőt.

3. Füstgázcsappantyúk beépítése

A kazáncsatlakoztatásoknál beépítjük a speciális füstgázcsappantyúkat, valamint kialakítjuk az alsó kondenzátum-elvezetési pontot is.

4. Mérés, visszacsatlakoztatás

Miután mérőműszerrel ellenőrizzük a megfelelő nyomásállóságot, felhelyezzük a membrános takarólemezeket, végül visszacsatlakoztatjuk a kazánokat.

 

KREA K2+ technológia Termofor típusú gyűjtőkéményeknél

 Termofor gyűjtőkéménnyel rendelkező társasházi lakások fűtése sok esetben konvektorokkal van megoldva, ami a por égés miatt egészségtelen, a rossz hatásfok miatt pedig gazdaságtalan és környezetszennyező.

A fűtéskorszerűsítés megvalósításához az szükséges, hogy az egy kéményen lévő egymás fölötti lakások tulajdonosai egy időben vállalják, az alábbi három feladatból legalább az első kettő elvégzését. 

1. Kémény átalakítás. A kéménybe a kémény kitorkollásán keresztül, saválló acél Krea K2+ béléscső rendszert építünk, mindegyik bekötőnyílásba csappantyúval. Az így átalakított kémény bírni fogja a kondenzációs kazánok túlnyomását, a kéményben lecsapódott kondenzvíz pedig a közmű csatornába kerül bekötésre.  A fenti munkák aránylag kis költséggel, kevés bontással, rövid idő alatt elvégezhetők.

2. Készülék csere. A régi gáz-vízmelegítő készülékeket le kell cserélni kondenzációs kombi gázkazánra, ezzel egy időben a fürdőszoba fűtését a kazánra kötött fűtőtesttel (pl. törölköző szárítóval) kell megoldani. Ez a lépés azért szükséges, mert a kazánt csak akkor lehet beüzemelni, ha legalább egy fűtőtest rá van kötve.

3. Központi fűtés kialakítása. Konvektorok cseréje radiátorokra, központi fűtés szerelés munkáinak elvégzése. A harmadik lépés tetszőlegesen egyedileg bármikor elvégezhető.

Korszerűsítés után nem csak egészségesebb, komfortosabb, de biztonságosabb és gazdaságosabb is lesz a lakás fűtése.

 

Miért jó Önnek és társasházának?

Nincs extra többletköltség

Nincs szükség teljesen új kéményre, és az összes kazán lecserélésére, ami lakóknak külön-külön, és a társasháznak közösen is igen megterhelő lenne.

Nincs kötöttség

Ez az átalakítás lehetővé teszi, hogy ne kelljen egy elromlott kazán miatt az ugyanerre a kéményre kötött összes, még működő turbós kazánt lecserélni. Ha a későbbiekben elromlik az Ön turbós kazánja, a többi lakótól függetlenül, további kémény-átalakítások nélkül, gyorsan lecseréltetheti készülékét.

Nincs felfordulás

A KREA K2+ rendszer rombolás nélkül, már egy nap alatt beépíthető, ezért az átalakítás fűtési szezonban is elvégezhető.                 

Keresse az meg az Önhöz legközelebbi KREA K2+ kivitelező partnerünket!kéménycsaláddal további információkra van szűksége? Keresse fel ügyfélszolgálatunkat