GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02478

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02478
  • Projekt címe:    Termék választék bővítése, tömör beton építőelemek gyártására alkalmas gépsor elkészíttetésével és befogadó csarnok építtetésével, a Magyar Kéménygyártó Kft- nél.
  • Kedvezményezett neve:  Magyar Kéménygyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Szerződött támogatás összege: 97 209 038 Ft
  • A feltételesen vissza nem térítendő támogatás mértéke: 70%

Projekt tartalma:

A pályázat célja: A projekt keretében egy komplex technológiai sort szeretnénk beszerezni, egyedi célgép formájában. Ennek a gépnek az elhelyezése céljából egy 551,46 nm bruttó alapterületű csarnokot szeretnénk építtetni Mórahalmon. A fejlesztés azt a célt szolgálja, hogy a termék választék bővítése érdekében tömör beton építőelemek gyártását tudjuk megkezdeni.

  • Projekt befejezése:  2022.11.30.
  • Projekt azonosító száma:  GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02478
2022.06.03 13:36

Construma díj 2021.

Construma díj 2021.

Évről – évre a Construma kiállítás szervezői egy szakmai zsűri segítségével eldöntik, hogy a kiállított építőipari termékek közül melyiket tartják a leginnovatívabb gyártmánynak.

2021 évben a Magyar Kéménygyártó Kft nagyon neves gyártók (Wienerberger, Weitzer) társaságában – egyedüli magyarként – a saját fejlesztésű KREA K2+ gyűjtőkémény bélelő rendszerével elnyerte a Construma 2021 díjat!

Büszkék vagyunk!

2021.05.31 14:55

Társasházak korszerű gyűjtőkéményrendszere

Társasházak korszerű gyűjtőkéményrendszere

Társasházak korszerű kéményrendszere:

KREA K2 TÚLNYOMÁSOS GYŰJTŐKÉMÉNY

 


Ez a kémény, új és régi építésű társasházak túlnyomásos és kondenzációs gázkazánjainak ideális kéménye.

Kétféle kivitelben forgalmazzuk:

1. bekötő nyílásokba beépített csappantyúval

2. csappantyú nélkül

A csappantyús kivitel univerzálisan használható az összes túlnyomásos gázkazánhoz, míg a csappantyú nélküli kivitel csak visszacsapó szeleppel ellátott kondenzációs gázkazánok számára használható.

 

A kémény felépítése: Könnyűbeton köpenyelembe saválló (KO36; 1.4541) béléscső van beépítve. Az égéslevegő a könnyűbeton köpenyelem és a saválló cső közötti térből jut a kazánokba, a füstgázt a saválló acélcső vezeti a szabadba. A köpenyelem külső mérete 40 x 40 cm, falazó habarccsal rakhatók egymásra. A béléscsövek és az idomok tokozottak, gumitömítéssel ellátva. A csövek és az idomok könnyen egymásba csúsztathatók. A bekötő idom 80/125 mm-es csővégekkel csatlakozik a tüzelőberendezés összekötő eleméhez.

 

A kémény terhelhetősége: 8 db egyenként 24 kW-nál nem nagyobb teljesítményű túlnyomásos gázkazán, szintenként akár 3 rákötés is lehetséges. A szintenkénti több rákötést a helyi kéményseprő-ipari szolgáltatóval előre egyeztetni kell!

 

 

Hová ajánljuk a csappantyú nélküli kivitelt

Olyan új építésű társasházakba, ahol azonos, vagy hasonló típusú, visszacsapó szeleppel ellátott kondenzációs gázkazánok lesznek beépítve. Ez a megoldás rendkívül költség hatékony, gyorsan - könnyen kivitelezhető, és a saválló acél béléscső garantálja az épület élettartamának megfelelő idejű biztonságos működést.

 

Hová ajánljuk a beépített csappantyús kivitelt

Olyan új építésű társasházakba, ahol nincs előre eldöntve, hogy az egyes lakásokba milyen gázkazánok lesznek beszerelve (pl. szerkezetkész értékesítés). Kis költségtöbblettel (a csappantyú árával), elérhető az a biztonság és kényelem, hogy a kéményre bárki bármikor a neki tetsző kazánt kötheti.

 

Meglévő társasházak gyűjtőkéményeinek átalakítása KREA K2+ módszerrel:

Meglévő társasházak működő, nem túlnyomásos gyűjtőkéményei aránylag egyszerűen átalakíthatóak túlnyomásos (kondenzációs) gyűjtőkéménnyé, a KREA K2 kémény béléscső rendszerének felhasználásával. Ezt a felújítási módszert a szükséges anyagokkal KREA K2+ néven forgalmazzuk.

 

Régebbi építésű társasházak termofor kéményeit fűtés korszerűsítés alkalmával érdemes átalakítani KREA K2+ rendszerre.

 

Újabb építésű (utóbbi 20 évben épített) társasházak gyűjtőkéményeit a turbós kazánok esedékes cseréje kapcsán célszerű átalakítani KREA K2+ rendszerre


2018.07.27 11:48

Széchenyi 2020 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Széchenyi 2020 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

A létrehozott prototípus mint rendszer jelenleg Magyarországon 350.000-500.000 db háztartást/fogyasztási helyet érint. (70.000-100.000 db gyűjtőkémény)

Ezen fogyasztási helyek az alábbi jellemzőkkel bírnak:

·         Panel és téglablokkos társasházak (max. 5 szintes épületek)

·         Többszintes téglaépítésű, legalább 10-15 lakásból álló társasházak (sorházak nem célpiac)

·         egycsatornás termofor gyűjtőkémények

·         gravitációs LAS gyűjtőkémények (levegő-füstgáz ellátás rendszerű)

 

A várható piaci igény két végfelhasználási helyen jelenhet meg a magyarországi piacon:

Új építésű társasházak, lakások

A KSH negyedéves adatai alapján 2014-ben az épített lakások száma 18.465 db volt országosan. Ez az adat a 2015 első három negyedévében: 9.312 db volt. Ez a szám várhatóan a 2016-os évtől növekedésnek indul, tekintettel a új lakásépítési könnyítéseknek és támogatásoknak. Cégünk célja, hogy ebből a várhatóan évi 20.000 épített új lakásból a fent felsorolt paraméterek figyelembe vételével kialakult szűkítéssel az általunk kifejlesztett kéményrendszer jelenjen meg 120 db-ban évenként átlagosan

Meglévő társasházak, lakások

A jelenleg elérhető adatok szerint a fent említett szűkítéseket figyelembe véve 400.000 db magyarországi lakás tekinthető a teljes célcsoportnak. Ezeknél az általunk kifejlesztett kéményrendszer a kondenzációs kazánokra történő átállás miatt szükséges csupán, így a ténylegesen potenciális célpiac mérete évi 65.000 darabot jelent. Ez a szám azt jelzi, hogy ismerve a piaci körülményeket várhatóan évente, ennyi kazáncsere történik meg a következő 6 évben, éves átlagban, melyből évente átlagosan 120-at tervezünk elérni

 

2018.02.28 11:55

Fűtési tanácsok fatüzeléshez

Fűtési tanácsok fatüzeléshez

Fontos tudnivalók a tűzifáról, fatüzelésről:

Tisztelt vásárló, a nem megfelelően kiszárított, magas víztartalmú tűzifával történő tüzelés esetén nagy mennyiségű kondenzvíz, valamint korom és kátrány keletkezhet a kéménybe. A víz télen megfagyhat, a kátrány bármikor kigyulladhat. Mindkét eset a kémény károsodását okozhatja.

Tüzeléshez csak a csapadéktól minden oldalról  védett,  jól szellőző tűzifatárolóban tárolt, talajnedvességtől óvott, minimum 1 évig felhasogatva szárított tűzifát szabad használni. Az ideális szárazságú tűzifa eléréséhez 2 év szárításra van szükség.

Cserépkályhához, kandallóhoz magas gyantatartalmú tűzifát ne használjon.

Fa tüzelőberendezésekben az égő tűz levegőellátásának lefojtása nem szerencsés, mert tökéletlen égéshez vezet, ami gazdaságtalan és káros égéstermékek keletkeznek.                                                                     

2018.02.12 12:29

A Magyar Kéménygyártó Kft. kéményei

A Magyar Kéménygyártó Kft. kéményei

Versenyben a piac vezetőkkel

a Magyar Kéménygyártó Kft. kéményei

Keresett túlnyomásos gyűjtőkémény: Krea K2

A magyar Kéménygyártó Kft. négy éve kezdte el gyártani – először samott béléscsővel Krea K, majd saválló acél béléscsővel Krea K2 néven - a saját fejlesztésű túlnyomásos gyűjtőkémény rendszerét. Komoly piaci igény kielégítését céloztuk meg ezzel a fejlesztéssel, mert ez idáig társasházi lakásokba nem szereltek kondenzációs kazánokat megfelelő kémény hiányában.

Kémény rendszerünk „lelke” egy füstgáz csappantyú, ami teljesíti az (MSZ 845:2012 által hivatkozott) MSZ EN 1443, 6.4.1. pontja szerint rögzített gáz tömörség P1 osztály feltételét. Nevezetesen: a szivárgás 200 Pa túlnyomás esetén sem haladja meg a 0,006 liter/mp/négyzetméter értéket. Üzemi körülmények közt kéményünkben a nyomás természetesen sohasem éri el a 200 Pa-t, legfeljebb 50 Pa lehet a túlnyomás, ami miatta a valós szivárgási érték a nullához közelít. Ez a csappantyú a kémény minden bekötőnyílásába be van építve, azoknak szerves elemeként 80 /125 mm-es füstgáz/égéslevegő csatlakozást biztosít a túlnyomásos gázkazánok részére. A csappantyú kettős funkciót lát el azzal, hogy nyomás és kondenzvíz visszafolyás szempontjából egyaránt tökéletesen leválasztja a nem működő gázkészüléket és azok összekötő elemeit a kéményről.

Ennek köszönhetően erre a kéményre egy épületszintről több rákötés is megengedett, továbbá kondenzációs és nem kondenzációs túlnyomásos készülékek vegyesen is ráköthetők. Teljesítmény nyilatkozatunk ezen két állítását, nem csak a megfelelő szakemberek által végzett számítások támasztják alá, hanem a gyakorlatban működő kéményeink is.

A Krea K2 túlnyomásos gyűjtőkémény rendszer műszaki átvétele minden más túlnyomásos gyűjtőkéménytől eltérően úgy történik, hogy a kémény bekötő nyílásait nem kell ledugózni, a bekötő elemek is részét képezik a nyomáspróbának. Ennek köszönhetően a kémény a rákötött készülékektől és azok összekötő elemeitől függetlenül, mindenkor megfelel a kötelezően előírt P1 nyomás osztálynak. Ez az általunk ismert többi gyűjtőkéményről nem mondható el.

Mindent tudó gravitációs kémény: Krea S

Ezt a kéményrendszerünket elsősorban modern, takarékos szilárd tüzelő berendezések, mint például pellet, vagy faelgázosító kazánok számára fejlesztettünk ki. Ezeknél a tüzelőberendezéseknél egyaránt előfordulhat kondenzvíz kiválás és koromégés a kéményben, ami a lehető legszélsőségesebb igénybevételt jelenti. A Krea S kéményt ilyen körülményekre terveztük. Felépítése: hagyományos Krea könnyűbeton köpeny elembe saválló acél béléscső. Ez a béléscső nemcsak fagynak, tűznek, korróziónak áll ellen, hanem a hőmozgásból származó mechanikai igénybevételt is jól bírja. Természetesen bármilyen más hagyományos tüzelőberendezésre (kályha, kazán, vízmelegítő) és tüzelőanyagra (gáz, olaj, szilárd) egyaránt kiválóan használható.

A „turbós szett látvány” ellen: Krea T

Ezt a kéményrendszerünket kifejezetten családi házak kondenzációs gázkészülékeihez fejlesztettük ki. Nem egyszer megdöbbentő látvány nyújtanak az amúgy igényes szép új házak tetején meredező, kéményt helyettesítő acél és műanyag csövek. Az esztétikán túlmenően ilyen esetekben a praktikum is sérül. Mi lesz tartós gázkimaradás esetén, vagy drasztikus gázár növekedés esetén? Ezek a kéményt helyettesítő csövek semmire sem lesznek használhatók. A Krea T kéményrendszer esztétikailag tökéletesen illik egy lakóépülethez és teljes körű biztonságot nyújt minden esetre. Felépítése: az olcsó, de megbízható samott béléscsöves Krea kéménybe építünk be egy Tricox márkájú műanyag füstgáz elvezető rendszert. A Krea kémény samott béléscsöve biztosítja az égéslevegő ellátást, a Tricox béléscső rendszer funkciója marad az égéstermék elvezetés. Ezzel gyakorlatilag egy olyan esztétikus cső a csőben rendszert hoztunk létre, amely szükség esetén a műanyag béléscső kiszerelésével könnyen visszaalakítható hagyományos gravitációs kéménnyé.

Legnépszerűbb kéményünk: a KREA

KREA kéményrendszerünk univerzálisan használható samott béléscsöves gravitációs kémény. Gáz és szilárd tüzelésre egyaránt alkalmas. Mi a kémények öszvéreként tekintünk rá, mert olcsó és strapabíró. Ajánlani tudjuk tartalék kéménynek is, mert bármikor, bármilyen készülék ráköthető.


2017.04.25 07:29

A Magyar Kéménygyártó Kft. kapacításbővítése

A Magyar Kéménygyártó Kft. kapacításbővítése

A Magyar Kéménygyártó Kft kapacitásbővítése


• a kedvezményezett neve: Magyar Kéménygyártó Kft.

• a projekt címe: A Magyar Kéménygyártó Kft kapacitásbővítése

• a szerződött támogatás összege: 17 611 440 Ft

• a támogatás mértéke: 70%

• a projekt tartalmának bemutatása: A vállalkozásunk évek óta arra törekszik, hogy a gyártási technológiáját fejlessze, ezáltal bővítve

az általa előállított termékek spektrumát. A fejlesztés tárgya egy betontermék gyártó berendezés beszerzése. A beruházás eredményeképp megnövekedik gyártó kapacitásunk, felgyorsul a munkavégzés folyamata, amely több megrendelői igény kielégítését, végső soron árbevételünk folyamatos növekedését, két fő számára munkahely teremtést és a meglévő munkahelyek megtartását vetíti elő.

• a projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.09.30.

• projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-02009

2016.12.07 13:13

Magyar Épületgépészet, LXIV. évfolyam, 2015/10. szám

Magyar Épületgépészet, LXIV. évfolyam, 2015/10. szám
A fűtéstechnika rohamos fejlődése és a műszaki előírások egyre szigorúbb energetikai követelményei hatással vannak a kéményrendszerekre is. Társaságunk két új kéményrendszert fejlesztett ki ez évben a korszerű fűtéstechnikai igények kiszolgálására.
2015.10.19 13:09

Ezermester 2015/10 október

Ezermester 2015/10 október

A fűtéstechnika rohamos fejlődése és a műszaki előírások egyre szigorúbb energetikai követelményei hatással vannak a kéményrendszerekre is. Társaságunk két új kéményrendszert fejlesztett ki ez évben a korszerű fűtéstechnikai igények kiszolgálására.

2015.10.15 13:13

Magyar Építéstechnika 2015/4

Magyar Építéstechnika 2015/4

Krea kéményrendszerünket elsősorban családi házak univerzális használatú gravitációs kéményének terveztük. Természetesen társasházi lakásokban is kitűnően használhatók, akár tartalék kéménynek is. A kémény nagy előnye, hogy bármilyen tüzelőanyaggal működő bármilyen nyílt égésterű (B típusú) tüzelőberendezés ráköthető. Ezzel nagyfokú szabadságot biztosít a fűtési lehetőségek terén. Ellenáll a nedvességnek, koromégésnek és korróziónak. Egyszerű, olcsó, strapabíró kémény. Külső köpenyeleme könnyűbetonból, belső (bélés)csöve samottból készül. Rövid időn belül piacra kerül ez a kémény saválló acél béléscsővel is.

 

Krea K2 kéményrendszerünk egy túlnyomásos gyűjtőkémény, társasházi lakások kondenzációs gáztüzelő berendezéseinek számára. Ezzel a kéménnyel lehetővé válik társasházak számára is megvalósítani a legkorszerűbb fűtést. A kémény saját szabadalmunkon alapul, és idén elnyertük vele a CONSTRUMA DÍJ-at

2015.07.07 08:06

GERENDAHÁZAK 2015. X. ÉVF. 3. szám - KREA és KREA K2 kéményrendszer

GERENDAHÁZAK 2015. X. ÉVF. 3. szám - KREA és KREA K2 kéményrendszer

Krea kéményrendszerünket elsősorban családi házak univerzális használatú gravitációs kéményének terveztük. Természetesen társasházi lakásokban is kitűnően használhatók, akár tartalék kéménynek is. A kémény nagy előnye, hogy bármilyen tüzelőanyaggal működő bármilyen nyílt égésterű (B típusú) tüzelőberendezés ráköthető. Ezzel nagyfokú szabadságot biztosít a fűtési lehetőségek terén. Ellenáll a nedvességnek, koromégésnek és korróziónak. Egyszerű, olcsó, strapabíró kémény. Külső köpenyeleme könnyűbetonból, belső (bélés)csöve samottból készül. Rövid időn belül piacra kerül ez a kémény saválló acél béléscsővel is.

 

Krea K2 kéményrendszerünk egy túlnyomásos gyűjtőkémény, társasházi lakások kondenzációs gáztüzelő berendezéseinek számára. Ezzel a kéménnyel lehetővé válik társasházak számára is megvalósítani a legkorszerűbb fűtést. A kémény saját szabadalmunkon alapul, és idén elnyertük vele a CONSTRUMA DÍJ-at

2015.06.10 12:34

Magyar Épületgépészet - Construma díj 2015.

Magyar Épületgépészet - Construma díj 2015.
Construma Díjat kapott a Magyar Kéménygyártó Kft. KREA K2 kéményrendszere A kéményrendszert egy eddig megoldatlan mûszaki probléma miatt fejlesztették ki. Társasházakba a legutóbbi idõkig nem szereltek be kondenzációs gázkazánokat, megfelelõ gyûjtõ- kémény hiányában. A KREA K2 LAS rendszerû (levegõellá- tás – füstgázelvezetés) túlnyomásos gyûjtõkémény, elsõsorban kondenzációs gáztüzelõ berendezések számára. A nem kondenzációs, ventilátoros készülékek eddig ismert gyûjtõkéményei a közhiedelemmel szemben nem túlnyomásosak, hanem gravitációsak: a készülékek égéstermék-hõmérséklete elég nagy ahhoz, hogy az égéstermék a természetes huzat okozta nyomáskülönbség révén távozzon a kéménybõl. A kondenzációs gázkazánok kéményében ezzel szemben az alacsony égéstermék hõmérséklet miatt mindig túlnyomás jön létre. Ha a gyûjtõkéményben megengedjük a túlnyomást, akkor a rákötött készülékek közül azokban, amelyek éppen nem mûködnek, égéstermék-visszaáramlás alakulhat ki. Ezt mindenképp meg kell akadályozni, mert enyhébb esetben is üzemzavart okoz a kazán mûködésében, súlyosabb esetben azonban akár CO-mérgezéshez is vezethet. A KREA K2 kéménybe, pontosabban a kémény minden egyes bekötõ nyílásába olyan füstgáz csappantyút építenek be, amely megakadályozza a kéményben lévõ túlnyomás érvényesülését a nem mûködõ készülékek felé.
2015.06.03 09:10

Construma díj 2015.

Construma díj 2015.

KREA K2 levegő-füstgáz túlnyomásos gyűjtőkéményrendszer zárt égésterű, túlnyomásos kondenzációs kazánokhoz CONSTRUMA Díjat nyert 2015-ben.

2015.05.04 05:52

Magánlakások felújításához is lehet uniós támogatásra pályázni

Magánlakások felújításához is lehet uniós támogatásra pályázni

Glattfelder Béla nyitotta meg az idei Construma építőipari szakkiállítást a Hungexpo vásárközpontban április 15-én. A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár elmondta: az új uniós pályázatok mielőbbi kiírásával az építőipari beruházások száma jelentős mértékben növekszik a jövőben.

A pályázatok új eleme lesz, hogy a magánlakások felújításához is lehet majd támogatást kapni az európai uniós forrásokból – emelte ki megnyitóbeszédében Glattfelder Béla.

A megnyitót követően átadták a Construma-díjakat, amit a Bramac Kft., az Ívcsarnok Építő és Kereskedelmi Kft., a Magyar Kéménygyártó Kft., a Mapei Kft., és a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. képviselője vehetett át. A kiállítás részletes programja a www.construma.hu oldalon olvasható.

2015.04.23 15:21

Újdonság Társasházaknak! Gyűjtőkémény kondenzációs gázkazánok számára: KREA K2

Újdonság Társasházaknak! Gyűjtőkémény kondenzációs gázkazánok számára: KREA K2

A meglévő gyűjtőkémények problémája

A közönséges turbós készülékek körülbelül 120 °C-os – aránylag meleg – égéstermékét elég bejuttatni egy megfelelően nagy átmérőjű gyűjtőkéménybe, onnan már „saját lábon”, azaz gravitációs úton távozik a szabadba. Tehát azok a turbós gyűjtőkémények, amiket ma ismerünk, a közhiedelemmel szemben nem túlnyomásosak, hanem gravitációsak.

A kondenzációs készülékek hidegebb, 40 – 80 °C körüli égésterméke gravitációs úton nem tud egy hasonló kéményből eltávozni, azt csak túlnyomással lehet a szabadba tessékelni. Ezért nem lehet kondenzációs készülékeket a közönséges turbós készülékek gyűjtőkéményére kötni.

Amíg a kondenzációs készülékek nagyon drágák voltak, addig ez nem okozott problémát, mert társasházak építésénél, költségkímélés miatt nem volt igény kondenzációs gázkazánok beépítésére. A mai kondenzációs kazán árak mellett azonban egyre fokozódó igény jelentkezik a kondenzációs készülékek beépítésére, ezért fejlesztettük ki a KREA K2 kéményrendszerünket.

 

Megoldás

Ha egy gyűjtőkéményben túlnyomás van, akkor a rákötött készülékek közül azokban, amelyek éppen nem működnek, füstgáz visszaáramlás jöhet létre. Ezt mindenképp meg kell akadályozni, mert enyhébb esetben is üzemzavart okoz a kazán működésében, súlyosabb esetben azonban akár CO-mérgezéshez is vezethet.

2015.04.23 15:06